Sujuvan yhteistyön luominen eri toimijoiden välille on yksi hankkeen tavoitteista. Siltojen rakentaminen edellyttää mutkatonta yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Yhteistyötä kehitetään ennen kaikkea hakeutumisvaiheen toimijoiden eli aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjien välille sekä valman ja ammatillisen koulutuksen välille, koska toimijat ovat organisaation eri yksiköistä.
Yhteisten kokeilujen kautta rakennetaan tiedonvaihdon ja opiskelijoiden polutuksen toimintamalli. Hankkeen verkosto kattaa maantieteellisesti ja toiminnallisesti laajan alueen ammatillisen koulutuksen kentässä, jolloin hankkeen tuottamat tulokset ovat sovellettavissa eri puolille Suomea.
Yhteisiin kehittämistarpeisiin pohjautuva hanke varmistaa kehitystyön vaikuttavuuden ja tulosten hyödyntämisen valtakunnallisesti. Yhteishanke mahdollistaa osatoteuttajien erilaiset kokeilut ja tulosten jakamisen verkoston käyttöön. Näin vältetään päällekkäinen kehitystyö, mutta tuloksia hyödynnetään tehokkaasti koko verkostossa.
Vertaisoppiminen ja -kehittäminen lisäävät tulosten laatua, hyvien käytäntöjen osuvuutta, ratkaisujen sovellettavuutta ja kohderyhmän saamaa hyötyä. Yhteishanke tukee myös tulosten levitystä sekä juurruttamista. Yhteisen kehittämisen tuloksena on alueelliset sekä maakuntarajojen ylittävät yhteistyöverkostot, jotka jäävät elämään hankkeen jälkeen varmistamaan osaltaan kohderyhmän sujuvia siirtymiä.